Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Paşapoartele biometrice, implementate în mai…

Paşapoartele biometrice, implementate în mai multe raioane ale republicii

Una din condiţiile UE pentru liberalizarea regimului de vize dintre R. Moldova şi UE este documentarea populaţiei cu paşapoarte cu date biometrice suplimentare. Proiectul „Cu privire la implementarea paşaportului cu date biometrice al cetăţeanului R. Moldova” este implementat de Centrul resurselor informaţionale de stat „Registru”.

În cadrul acestui proiect este preconizată modernizarea oficiilor raionale de evidenţă şi documentare a populaţiei pentru crearea posibilităţilor de a obţine paşapoarte cu date biometrice, precum şi alte documente.

Pînă în prezent cetăţenii R. Moldova au avut posibilitatea să perfecteze paşapoarte cu date biometrice doar în Chişinău şi Bălţi, începînd cu 1 iulie 2010 aria de implementare a proiectului eliberarea paşaportului cu date biometrice suplimentare cetăţenilor Republicii Moldova se va extinde.

Astfel, Secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei Comrat şi Soroca vor primi cereri pentru fabricarea paşaportului cu date biometrice în termen de o lună; 15,10,5 zile şi 24 ore,  iar secţiile şi birourile de evidenţă  şi documentare a populaţiei Cahul, Edineţ şi Briceni – în termen de o lună,  15,10 şi 5 zile.

Paşapoartele cu date biometrice vor fi înmînate solicitanţilor la locul depunerii cererilor.

De la 1 ianuarie 2011, cetăţenilor R. Moldova vor fi eliberate doar paşapoarte cu date biometrice. Paşapoartele simple vor rămîne valabile pînă la expirarea termenului acestora.